(Afwezigen op de foto team 1 Peter v.d. Ploeg; team 2 Roland Speek)

In 2018 stond Team 1 weer voor de taak om te proberen de poule te winnen, dan wel zich in elk geval te handhaven in de Hoofdklasse. Wat op zichzelf iedere keer weer een uitdaging blijkt. En zeker omdat een deel van de trainingen verviel, door de nare hernia van Michael John de Moor. Gelukkig inmiddels herstellend van zijn operatie en de toezegging dat we de trainingen eind dit jaar kunnen inhalen. Dank Michael John!
Dit jaar bestond het team uit 4 heren en 3 dames: Peter v.d. Ploeg, Johan Passchier, Erik vd Meer, Peter Koster, Estelle Rezelman, Margot vd Haak en Ina Hendriks (C).
Team 1 speelde in de poule tegen Groen Geel 2, Ookmeer 1, KLM 1 en de Voorschotense 1.
Team 2 van Groen Geel speelt al jaren in de hoofdklasse, is een hecht team en veel sterker als hun eerste team. Ook meer 1 is ook een vaste waarde, de KLM 1 is nieuw en de Voorschotense heeft zich vorig jaar ten koste van Mariënweide 1 gehandhaafd in de Hoofdklasse.
Alle vijf de speeldagen was er niets te klagen over het weer, al waren de eerste 2 competitiedagen wel wat koud, maar daarvan hadden de organisatoren het meeste last, tijdens het spelen ging het prima.
Op 30 maart werd de eerste wedstrijd gespeeld teren Ookmeer 1 op het altijd knusse Groen Geel. Met 10-8 gewonnen, echt wel een mooie overwinning, nog niet eerder gelukt namelijk! De tweede wedstrijd was op Ookmeer, niet echt een favoriete baan bij de meeste deelnemers, maar daar heb je mee te dealen. KLM 1 werd verslagen met 14-4. Dat gaat er op lijken, niet waar? Op vrijdag de 13e moest worden aangetreden tegen de favoriet Groen Geel 2, helaas … net een maatje te groot: 6-12 verloren. KLM 1 heeft geen eigen thuisbaan maar speelt op Vlietlanden bij Medemblik (flink eindje rijden, dus). Een mooie 18-holesbaan en het was bloedheet op 20 april, met 14-4 van de Voorschotense gewonnen. Een tweede plaats zit er dik in en zelfs theoretisch nog een 1e. Dat merken we dan op de slotdag, wanneer De Vijf Margen, evenals vorig jaar, de gastclub is. Alweer prachtig weer op 11 mei en de baan ligt er prima bij. Ookmeer wint van de Voorschotense, die al is gedegradeerd en Groen Geel wordt winnaar van de poule door met 13-5 van KLM te winnen. Voor het eerst tweede geworden in de poule van de altijd pittige Hoofdklasse, geen onverdienstelijke prestatie van Team 1. De slotdag is passend afgesloten met een gezamenlijk diner in goede sfeer en harmonie…
Op naar volgend jaar, hard trainen en dan proberen om nog beter te eindigen!
Overigens is Duinzicht 1 landskampioen geworden in de Hoofdklasse, zij wonnen heel nipt van Groen Geel 2 na gelijkspel 9-9 met meer gewonnen punten.
Team 2, bestaande uit 4 heren en 4 dames: Dirk Klinkenberg (C), Ed Plug, Roland Speek, Dirk-Jan den Haan, Henriëtte Huurman, Hermance Brandjes, Joke Koelewijn en Anja v.d Lippe, was helaas dit jaar niet opgewassen tegen de sterke tegenstanders in hun poule van de 1e klasse al hebben wij hen de overwinningen niet cadeau gegeven. Desalniettemin hebben wij een goede teamsfeer weten te behouden en vooral een zeer sportief wedstrijdseizoen gehad onder goede weersomstandigheden. Winnen is leuk maar een prettige wedstrijd- en gezellige poulesfeer zijn ook heel fijn; hetgeen het degraderen minder zuur maakt. Sterker nog, om ons afscheid uit de poule te verzachten werden wij zelfs op champagne getrakteerd. Hoe leuk kan het zijn! Volgend jaar nieuwe kansen in de 2e klasse.

Hierbij willen wij Michael John bedanken voor zijn trainingsessies ondanks zijn heftige hernia en ook onze reserves Marianne Dekker en Theo Steijn.