Tijdens uitstekende weersomstandigheden en op een mooi verzorgde baan werden het weekend van de 7e en 8e juli deze kampioenschappen gespeeld.

Er moesten op de zaterdag 2x 18 holes gespeeld worden waarna op basis van de resultaten voor de zondag opnieuw een indeling werd gemaakt om nogmaals 2x 18 holes te lopen.

Voor sommigen was dat onder deze mooie omstandigheden wel wat veel en er vielen wat deelnemers uit. Maar daarom niet getreurd er werd geweldig gestreden om op zondag weer mee te mogen doen.

27 heren en 12 dames starten om 9.00 uur in gemixte flights om in zo min mogelijk slagen rond te gaan. Bij de heren een 52 in 18 holes en bij de dames een 61, dat waren de uitschieters en na de telling werden 7 dames en 13 heren toegelaten tot de finaledag.

Daarin gingen de dames en heren-flights op sterkte om en om de perfect geprepareerde baan in.

Bij deze nog grote dank aan de greenkeepers die zelfs de holes weer hadden verplaatst en de greens gemaaid en gewalst.

Maud Wijnands begon met 1 punt voorsprong op Joke Koelewijn aan de zondag maar had een heel slechte 1e 18 die haar zelfs buiten de prijzen deed belanden. Ze herstelde wel in de 2e 18 maar Henriette Huurman wist haar toch naar de 4e plek te verwijzen. Joke werd de trotse winnaar bij de dames met de degelijke Margreeth Bergman op de 2e plaats.

Bij de heren begon Peter Droog met een voorsprong van 4 punten op Peter Koster en wel 9 op Johan Passchier. Daarvan werd er in de 1e 18 al 5 afgesnoept en Peter Koster ging op dat moment aan de leiding maar Peter Droog dacht er niet aan om voor de 3e keer dit seizoen als 2e te eindigen in een kampioenschap en met een keurige 55 in 18 holes herstelde hij de achterstand en won met 5 punten verschil toch de 1e prijs bij dit kampioenschap.

Bekijk de  Laatste put

ps. Alle andere uitslagen kunt u vinden op het dashbord, klik het kopje wedstrijden aan, ga naar meerronden, klik vervolgens de strokeplaykampioenschap 2018 aan en dan naar de uitslag.

De Commissie Strokeplay, Theo en Tonny van Ruiten