Op zondag 18 juni gaat er gestreden worden om de “VIJF MARGEN MASTERS” titel.

Schrijf je zo snel mogelijk in, want er kunnen maar 36 spelers en speelsters meedingen naar het fel begeerde groene jasje! Vanaf 12.30 uur strijden we in poules van 4. Je speelt 3 x 9 holes matchplay tegen je poulegenoten. Je speelt steeds door tot en met hole 9 en pas daar wordt de eindstand bereikt. De winnaar heeft een + score en de verliezer een – score. Bovendien krijgt de winnaar 2 punten, een gelijk spel levert 1 punt op en een verliespartij 0. Bij gelijke punten wordt er gekeken naar de + en – score. Het is dus van belang om tot en met hole 9 door te strijden om je winst zo hoog mogelijk te laten zijn of om je verlies zoveel mogelijk te beperken.

Na deze voorronde zullen de nummers 1 en 2 van de poules nog door gaan in de strijd. Er wordt een finale gespeeld (rond 17.00 uur) over 9 holes strokeplay. De nummers 2 uit de poules starten met 2 strafslagen, zo nemen de nummers 1 hun voordeel mee uit de eindstand van de poule.

Ook is er nog een handicapverrekening:

– Handicap 0 tot 10 krijgt 0 slagen mee in zowel de match- als de strokeplay

– Handicap 10 tot 20 krijgen 1 slag mee voor elke 9 holes (stroke index 1)

– Handicap 20 tot 30 krijgen 2 slagen mee (stroke 1 en 2)

– Handicap 30 en hoger krijgen 3 slagen mee (stroke 1, 2 en 3)

Speelt Sophie als handicap 14 speelster ( 1 slag) tegen Truus met handicap 31 ( 3 slagen), dan vervalt die ene slag voor Sophie en heeft Truus op stroke 1 en 2 een slag extra in deze matchplay-partij.

Heb je als handicap 30+ speler de finaleronde bereikt door als eerste in de poule te eindigen, dan start je op hole 1 met -3 slagen. Ben je als nummer 2 geëindigd als handicap 30+ speler, dan start je met -1 slagen.

Op deze manier willen we het voor iedereen aantrekkelijk maken om mee te doen.

We zien uw inschrijving tegemoet! Kosten Є 5,–

De Wedstrijdleiding