Op zondag 8 april is het golfseizoen van 2018, in het jubileumjaar van D5M, met een fantastische wedstrijd op GCN van start gegaan.
Tussen de sluierwolken door scheen de zon. Welgeteld 3 verdwaalde regendruppels gevoeld.
Mijn flight was zeer ontspannen, ondanks het spel van Peter Droog, Kees Karstens en Annemiek Ribberink ;). Dank voor jullie gezelschap! En de baan was zeer verrassend en uitdagend, door de crosscountry-aanpak van het organisatiecomité, naar idee van Frank Kuster. Complimenten voor deze aanpak. Hierdoor werden we gedwongen oude gebruiken te laten varen en de tactiek opnieuw te ‘berekenen’. Met name vanaf de penalty-tee op hole 8 – aan de waterkant langs het pad richting teebox 8, over de netten van de driving range – richting de green afslaan, bleek voor mij ‘een dingetje’. Na 2 pogingen kon ik staken; geen punten voor mij op hole 8. Op hole 15 wist Peter vanaf de penalty-tee een boom tot 2x toe vol op de stam te raken, waarbij we nog net op tijd konden bukken voor de retourkomende bal. Geen punten voor Peter op hole 15. Kortom: of je nu een doorgewinterde speler bent op GCN, of niet, voor iedereen is de baan vandaag een beetje nieuw geweest. Sommigen hebben hun baanscore nog kunnen opkrikken met behaalde punten in de, tussen de rondes ingeplande, puttingcompetitie. Ik, echter, heb hier nog wel een trainingsopdrachtje (pendule, meisje, pendule, geen full-swing …..).
Tussen alle activiteiten door hebben we op het vernieuwde terras van Pitch, heerlijk in het zonnetje, kunnen genieten van drank & hap. Een prima start van het seizoen.
Ik heb er weer zin an! Sylvia

Uistlag wedstrijd:

Winnaars Dames – Heren

1e prijs Sylvia Heemskerk – Norbert Ouddeken

2e prijs Annemiek Ribberink -Harold v.d. Berg

3e prijs Ria Low -verloot i.v.m. afwezigheid Louis Bol Theo v. Ruiten

4e prijs Ina Hendriks – Berto Hagen

5e prijs Joke Koelewijn – Dick van Schooten

Neary Joke Koelewijn – Norbert Ouddeken