INSCHRIJVING NGF-COMPETITIE 2018

 

De voorbereiding voor de NGF-competitie 2018 is in volle gang. Vanaf nu kan je je aanmelden via de email: erik.vandermeer@ziggo.nl. De inschrijving sluit op 16 oktober 2017.

 

De speeldata zijn: 30 maart, 6, 13 , 20 april en 11 mei (18 mei reserve dag – 24 mei promotiewedstrijden). Het aanmelden geeft geen garantie voor deelname aan de competitie. Dit is afhankelijk het aantal beschikbare plaatsen.

 

Lees voor aanmelding de onderstaande ‘rules of competition 2018’. Door inschrijving voor de competitie conformeer je je aan de rules.

 

——————————————————————————————–

 

RULES OF COMPETITION 2018

 

DOELSTELLING

De doelstelling van de competitie is het behalen van een zo goed mogelijk resultaat, en het streven naar promotie.

 

VERTEGENWOORDIGING VAN GOLFCLUB DE VIJF MARGEN

Met het deelnemen aan de golfcompetitie wordt van de spelers verwacht dat zij De Vijf Margen op waardige wijze vertegenwoordigen. Onze competitieteams zijn visitekaartjes van De Vijf Margen. Dit heeft betrekking op een aantal aspecten:

  • Sportief en hoffelijk gedrag voor, tijdens en na de wedstrijd.
  • Het voldoen aan de gebruikelijke competitie-etiquette zoals deelname aan de lunch.
  • Gezamenlijke invulling van en aanwezigheid tijdens de wedstrijddagen waarop men gastteam is, ook als het eigen team niet speelt.
  • Er wordt in de competitie gespeeld in de door de vereniging vastgestelde clubkleding t.w.: donkerblauwe broek, witte polo, rode De Vijf Margen trui of vest.

 

VOORWAARDEN SPELERS

  • Dient lid te zijn van De Vijf Margen.
  • In bezit van maximale EGA Handicap 36
  • Dient betrokkenheid bij de vereniging te tonen (wedstrijd deelname).
  • Dient zelf de wedstrijdkleding te bekostigen.
  • Is verplicht om aan de teamtraining deel te nemen.
  • De spelers dienen rekening te houden met diverse kosten verbonden aan deelname in de competitie (vervoer, lunches, drankjes, e.d.).

 

TEAMS

De Vijf Margen zet maximaal 4 teams in voor deelname aan de C-mixcompetitie.

Alle teams zullen bestaan uit 6 tot 8 spelers. Alle spelers aan de competitie dienen op alle wedstrijddagen beschikbaar te zijn. (5 vrijdagen periode april/mei 2018)

 

Indien voor de aanvang van de competitie bekend is dat men om wat voor reden dan ook, tweemaal niet mee kan doen, is deelname aan de competitie geheel uitgesloten. Men heeft dan de mogelijkheid zich op te geven als algemene reserve speler met vermelding wanneer men wel beschikbaar is.  De dagen die je opgeeft  wordt wel van deze speler verwacht dat hij/zij ook daadwerkelijk beschikbaar is indien er een verzoek komt.

 

Per team is er een captain aangewezen die alle zaken met betrekking tot zijn team regelt.

 

 

TRAININGEN

Er is een trainingsschema opgesteld voor 6 teamtrainingen. Na de bekendmaking van de teamindelingen moet door de captain zo snel mogelijk geïnventariseerd worden wanneer de teamleden beschikbaar zijn voor de trainingen. Daarna wordt door de captain direct met de pro’s de data en tijden in overleg vastgelegd. Voor deze teamtraining is een vast bedrag met de Pro’s afgesproken per teamlid. De captain dient dit bedrag bij aanvang van de training aan de Pro’s te overhandigen. Teams die hiernaast meer lessen willen nemen dienen dit zelf met de Pro’s te regelen.

 

TEAMSAMENSTELLING

In eerste instantie zal een selectie worden gevormd op basis van de speelsterkte, welke voornamelijk wordt vastgesteld aan de hand van de resultaten behaald in qualifying wedstrijden gedurende het seizoen 2017 en de Exact Handicap per 1 oktober 2017. Tevens wordt gekeken naar de competitieresultaten in voorgaande jaren, de uitslagen van de clubkampioenschappen. Ook het advies van de pro wordt meegewogen. De competitiecommissie behoudt zich het recht de uiteindelijke beslissing hierover te nemen.

 

De teamindeling voor de competities zal zo spoedig mogelijk na sluiting van de inschrijvingstermijn bekend worden gemaakt op donderdag 9 november 2017 tijdens de competitie-infoavond.

 

 

Noordwijk, Augustus 2017

De competitiecommissie, Erik v.d. Meer en Hermance Brandjes