Wind en water zijn de kernwoorden op de 9 holes par-3 baan van Golf Centrum Noordwijk. Twee eigenschappen die de baan voor zowel beginnende spelers als lage handicappers tot een uitdaging maken. Verantwoordelijk hiervoor is ontwerper Alan Rijks. Hij is er in geslaagd op een klein oppervlak een baan met karakter te construeren.


De baan van Golf Centrum Noordwijk kan bespeeld worden door iedereen die beschikt over het GVB of over een baanpermissie van het Golfcentrum. Om een ronde van negen of achttien holes te spelen is het nodig om vooraf te reserveren. Leden van Golf Centrum Noordwijk kunnen een dag tevoren reserveren. Personen die geen lid zijn kunnen op de dag zelf informeren naar een starttijd.

Het naleven van de golf etiquette wordt op prijs gesteld. Van de spelers wordt verwacht dat zij zich fatsoenlijk kleden (dat wil zeggen geen zwemkleding en/of ontblote bovenlichamen) en dat zij golfschoenen, of anders sportschoenen met een platte zool dragen. Daarnaast verzoeken we spelers vriendelijk om de bunkers aan te harken en om eventuele pitchmarks te repareren voordat men gaat putten op de green.


In tegenstelling tot veel andere banen in Nederland kent het Golfcentrum geen wintergreens. Dit betekent dat de baan zowel in de zomer als in de winter over echte greens beschikt. Hierdoor kan het voorkomen dat de baan bij vorst of na zware regenval gesloten blijft.