EEN ZONOVERGOTEN SEIZOENSOPENING

Op de eerste zaterdag in april vond onder grote belangstelling de opening plaats van ons golfseizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er, vooral voor onze nieuwe leden, een welkomstwoordje. Daarna ontving iedere deelnemer zijn wedstrijdkaart en een muntje voor een kop koffie/thee met een lekkere versnapering, zo nodig vergezeld van een nadere uitleg over de voor deze wedstrijd bepaalde bijzondere spelvorm.

Er was gekozen voor een leuke scoreverrekening, waarbij de overwinning niet alleen afhing van goed spel, maar tevens van een gunstige loting: na 9 holes werd bekend gemaakt welke 5 van de eerste 9 holes waren uitgeloot voor de eindstand. Na afloop van de tweede ronde werden daaraan toegevoegd de uitgelote 4 holes van deze ronde. Het totaal leidde uiteindelijk tot een verrassende uitkomst!

Tussen de twee rondes in werden we voorzien van een heerlijke “par 3”lunch, aan ons uitgeserveerd door de “zonnige” dames van Pitch. Dat ging er wel in bij iedereen!

Na dit uurtje pauze werd de wedstrijd voortgezet met de tweede ronde van 9 holes.

De gehele dag liet het weer zich van zijn beste kant zien en dat inspireerde sommige deelnemers enorm! Er werden mooie ballen geslagen en die vlogen beslist verder dan de weken ervoor!

Aan het eind van de middag werd door Estelle de uitslag bekend gemaakt en die luidde als volgt:

De tweede plaats was bij de dames voor Els Guyt en bij de heren voor Ton den Hollander, beiden met 15 punten.

De eerste plaats bij de heren werd bemachtigd door Lex Steeneken met 20 punten en bij de dames door Annemiek Ribberink met 16 punten.

Deze vier mensen kregen een bon overhandigd, te besteden bij Pitch.

Er was gekozen om geen derde prijs uit te reiken, maar de bonnen van een half uur golfles (beschikbaar gesteld door golfpro Michael John de Moor) in te zetten als poedelprijs. Hetty Hagen en Hing Low waren de gelukkigen.

We willen tot slot de evenementencommissie (Estelle Rezelman en Hermance Brandjes) bedanken voor de organisatie en onze flightgenoten voor de gezelligheid. We hopen dat dit jaar ons nog vele mooie golfdagen en -wedstrijden mag brengen!

Met sportieve golfgroet,

Lex Steeneken en Annemiek Ribberink