De Vijf Margen team 2
Promoveert naar de NGF Hoofdklasse

Poule C506 Kampioen en winnaars van de NGF promotiewedstrijd op Shortgolf Swifterbant

Op donderdagavond 12 november 2015 kregen wij van de wedstrijdcommissie, Piet Waaning en Leny van Duijn, de team indeling te horen voor het nieuwe C-competitie seizoen 2016.

Team 2 werd gevormd door: Dirk Klinkenberg (captain), Peter v.d. Ploeg, Erik v.d. Meer, Peter Koster, Hermance Brandjes, Sabrina van Rooijen, Henriette Huurman en Annemiek Ribberink.

Dit seizoen hebben wij, als team, gekozen voor het opstellen van het gehele team, ieder van ons zou één wedstrijd overslaan .
Op 9 januari zijn wij begonnen aan het trainingsschema o.l.v. Michael John de Moor en Floris Vos, de klik bleek al gauw te bestaan waardoor de teamspirit als vanzelfsprekend gevormd werd.
Buiten de lessen was ieder van ons gemotiveerd aan het trainen individueel of gezamenlijk.
Het resultaat van dit geoliede team spreekt hieronder voor zich.

POULE STAND – C506
Nr Team                P WP + 0 – PP+ PP- Opmerking
1 Vijf Margen        2 4 8 4 0 0 59 13 gepromoveerd
2 ’t Jagerspaadje  1 4 6 3 0 1 46 26
3 Gooise                 1 4 4 2 0 2 31 41
4 Oegstgeester      1 4 2 1 0 3 34 38
5 Ockenburgh       3 4 0 0 0 4 10 62 gedegradeerd

 

We waren al super blij en trots op dit resultaat, Poule C-506 kampioen 1e klasse te worden, maar dan ook nog een NGF promotiewedstrijd te mogen spelen maakte het helemaal leuk en spannend.
Want die wedstrijd zou zijn tegen de Kampioen van Poule C-503 Groen-Geel 3 uit Wassenaar.
Die vorig jaar ook Poule kampioen werden maar uiteindelijk niet promoveerden, hoe gemotiveerd zouden die wel niet zijn om het dit jaar wel tot een succes te brengen.
De handicaps van de heren waren vergelijkbaar met die van onze heren, maar hun dames hebben lagere handicaps dan wij. Enige hoop was er “De Vijf Margen” team 3 Henny Kamerling (captain),
Ton Schild, Estelle Rezelman, Jacques v.d. Hout, Anja v.d. Lippe en Marianne Dekker hadden gelijkspel neergezet op Vlietlanden Wevershoof gastbaan van KLM.
Op 21 mei zijn wij met het bijna gehele team, helaas kon Annemiek geplaagd door ziekte niet mee, naar Swifterbant gereden om daar de 18 holes baan Shortgolf te verkennen.
Door Dirk was besloten het sterkste team op te stellen, derhalve hebben we gespeeld in de opgestelde koppels. Er stond veel wind, de baan lag ons wel en de moeilijkheidsfactor was beduidend lager dan onze eigen baan. Ook lagen de greens er goed bij maar liepen niet zo snel als die op het GCN. Dus wel een aandachtspuntje voor de wedstrijddag, vooral als de greens gemaaid zijn. Wij kwamen tot de conclusie dat deze Par 3 baan ons wel lag en hadden er allemaal wel vertrouwen in dat wij een goede kans maakten.
Op 27 mei kwamen wij om 8:10 uur aan in Swifterbant. Het weer zat mee, al was de wind ook weer aanwezig nu vanuit een andere hoek. De ontmoeting met Voorschotense 1 en Concordia 1 (waarin bekenden voor ons) en de her ontmoeting met Groen-Geel 3 (waarin ook bekenden), was sportief amicaal.

Na wat inslaan, chippen en putten en enkele greens te hebben getest ging het van start om 9:00 uur.
Groen-Geel 3 was een top team om de NGF Promo tegen te spelen, de sfeer was goed, ook al wilden we allebei winnen, in de mix werd er op een sportieve gezellige wijze met gezonde competitieve spanning gespeeld.

Wat een goed gevoel als je de captain de tussenstand kan doorgeven dat we met 6 punten de mix hebben afgesloten. Peter v.d. Ploeg en Hermance ging het voor de wind 6/5, maar Peter en Sabrina liepen nog tot de 17e hole en Erik en Henriette tot de 16e.

Na de lunch gingen we vervroegd de baan weer in. Dat ging allemaal minder vlot want eerst gingen alle heren van beide poules weg en daarna de dames. Sabrina speelde ’s middags 1e dame waardoor zij en Hermance ook van tegenspeelster wisselden. Twee van onze heren gingen met een lunch-dip weg maar eenmaal uit zicht keerde het tij. We hebben het beslist niet cadeau gekregen want in de singles waren de beide teams erg aan elkaar gewaagd en ging het veelal gelijk op. Behalve Erik die zijn partij won met 7/6 hebben we allemaal tot op de laatste hole gestreden met succes!
Wat een zege met 17/1 gaan wij met vlag en wimpel de Hoofdklasse in voor 2017.

 

5m2 2

Wat misschien wel zo leuk is te melden dat de loting voor de indeling 2017 van de Hoofdklasse door de captains van de winnende teams heeft plaatsgevonden o.l.v. Rien Siervogel, vertegenwoordiger van de NGF. In poule C501 speelt team 2 en team 1 komt uit in poule C501. Waardoor voor de aanwezigen teams de poule indeling reeds bekend is, een hele uitdaging voor seizoen 2017.

Onze dank gaat uit naar Piet Waaning en Leny van Duijn die dit team bij elkaar heeft gebracht en naar Michael John en Floris voor de nuttige trainingen, aanwijzingen en tips.
Team 1 gefeliciteerd met handhaving in de Hoofdklasse, team 3 in de 1e klasse en team 4 een 3e plek in de 2e klasse.

Wij genieten nog even na en wensen jullie allen een goede zomer met veel golfplezier.
Blijf in “Swing”

“De Vijf Margen” team 2
Hermance Brandjes