Kunstgrascomplex en nieuwe verlichting op de driving range

Vanaf 27 november zullen werkzaamheden beginnen op de driving range om een spectaculair kunstgrascomplex van 1350 m2 aan te leggen. De werkzaamheden zullen 4 weken in beslag nemen en de driving range zal overdag deels gesloten zijn. In het weekend en in de avonduren zal de driving range geheel geopend zijn. Via de website kunt u de werkzaamheden volgen en op de hoogte blijven welk gedeelte van de driving range wanneer open is.

Het golfcentrum had al lang de wens om de doelen en de verlichting op de driving range sterk te verbeteren. De ambitie is om weer een van de beste driving ranges van Nederland te worden. Na vele bezoeken aan andere oefenfaciliteiten in het land is in samenwerking met golfbaanarchitect Alan Rijks, Haaye de Jong van Southwest Greens en aannemer De Ridder een ontwerp gemaakt.

Het enorme kunstgrascomplex bestaat uit 3 bunkers, 3 kleine greens en 1 grote green. Op de greens worden meerdere vlaggen geplaatst. Het complex is bedoeld om afstanden te oefenen van 25 tot 70 meter.

In samenwerking met Philips Lighting en Henk de Wit van Elektro Assist uit Katwijk is een lichtplan opgesteld om de verlichting van de driving range perfect in orde te krijgen, zodat u tijdens de avonduren de ballen op de driving range perfect kunt volgen en kunt zien landen. Wij zullen gebruik maken van LED-verlichting. De verwachting is dat deze verlichting in februari geplaatst wordt. Kabels zullen alvast worden gelegd tijdens de aanleg van het kunstgrascomplex.

De foto is van het kunstgrascomlex Amsteldijk, dit geeft u een goed idee over hoe onze driving range eruit komt te zien.