Het zag er even naar uit dat de weersomstandigheden ons weer in de steek zouden laten, maar afgelopen weekend hebben we onder pittige omstandigheden de stroke-play clubkampioenschappen 2017 gespeeld.
Fijn dat het doorging. De greens lagen er netjes bij, met dank aan onze greenkeepers.

4 X 18 holes in 2 dagen met veel wind is een uitdaging.
Maar met “super” flightgenoten was het gezellig en goed te doen.
Zaterdag met Wim en Ron, bedankt voor de support en de fijne dag.TOP
Zondag op pad met de dames Hermance en Elly. Aan deze Toppers mankeerde ook helemaal niets.

Met elkaar hebben we er een mooi weekend van gemaakt.

Ontzettend bedankt wedstrijdleiding  deelnemers en supporters.
Groetjes Sabrina van Rooijen

 

Er was veel wind voorspeld. Windkracht 5 a 6. Dit kon wel eens een verrassende uitslag gaan worden.

De zaterdag liep ik met Ed Plug. Begin was niet best. Hole 3 een dubbel bogey. Het gevoel was er gewoon nog niet. De putjes liepen ook niet lekker, maar toch nog een paar goede birdy’s gemaakt. Na 8 holes een flight ingehaald. Toen liepen we achter de dame met een prachtig fel oranje jasje. En dat trekt aan he. Ed in ik hadden een hoop schik. Bij elke slechte bal die we sloegen “komt door het fel oranje jasje”. Eerste ronde +3. Dit bleek eigenlijk een prima score te zijn voor de ochtend.

Tweede ronde ging een beetje hetzelfde. Hard werken voor de pars en een paar goede birdy’s. Ook +3.

Ron van der Geer rondje -1. Voorsprong van 4 slagen op Peter Droog en mijn persoontje.

Zondag ronde 3. De wind was gedraaid naar het noord-westen. Toch wel gunstig voor mij, zeker op hole 8 en 9. Dan kan ik mijn favoriete ijzer 8 laag door de wind spelen recht tegen de wind in. Alleen een dure 6 op hole 9. Totaal niet nodig natuurlijk, maar daar had iedereen last van. Zeker met deze wind. Een rondje +7.

Ronde 4: 7 slagen achter op Ron en 4 voor op de rest van het veld, dat heel dicht bij elkaar zat. Ik dacht: proberen de tweede plaats vast te houden en hopen op een paar foutjes van Ron. Wie weet. Na 9 holes was de achterstand nog maar 2 slagen. Het aftellen was begonnen. Hole 15 staan we gelijk. Hole 16: Ron maakt bogey. 1 Slag voor en mijn favoriete holes nog te gaan. Hole 8 easy par. Ook voor Ron. Nog 1 hole te gaan. Niet nadenken, gewoon doen wat ik altijd doe. Ijzertje 8, bal een beetje op rechts en vol in zijn nek raken. Super bal, 8 meter voor de vlag op de green. Ron slaat ook een super bal, alleen metertje of 7 iets wat links van de vlag. Ook Peet Droog slaat een super bal, ook iets links van de vlag. Echt mooi om te zien. Ik moet als eerst putten. Geen break, recht omhoog naar de hole. Putje lipt de hole. Easy par. Ron heeft een lastige put met een grote break. Put valt niet. Ook een par voor Ron.

Het is weer gelukt. Voor de vijfde keer op rij.

Ron, je hebt het beste bij mij naar boven gehaald. Hier doen we het voor. Dit was echt genieten. Toch gefeliciteerd met je 2de plaats. Peter Droog: ook gefeliciteerd met je 3de plaats. Heel goed herpakt zeg. Grote bewondering. Zo zie je maar: nooit opgeven en je eigen spel blijven spelen. Tot volgend jaar.

Peter van der Ploeg

Na een heel weekend strijd was de eindstand als volgt:

Eindstand heren:
1e Peter van der Ploeg
2e Ron van der Geer
3e Peter Droog

Eindstand dames:
1e  Sabrina van Rooijen
2e Hermance Brandjes
3e Elly Imthorn