Maandag 27 april aanstaande vieren we voor de 2e maal Koningsdag.
Zoals altijd organiseert De Vijf Margen dan een Gezelligheidswedstrijd met een Oranje tintje, de Vlaggenwedstrijd.

Er wordt een Greensome gespeeld, waarbij de leden in een team van 2 worden geplaatst. Samen doen jullie je uiterste best de vlag zo lang mogelijk bij je te houden en hem het liefst pas op de 19e of 20e te plaatsen.
De concurrentie is groot, de prijzen bijzonder toepasselijk.

Uiteraard is het leuk als ieder aandacht besteedt aan de outfit. Een echt Hollands gebruik, ook tijdens dit evenement.
Naar believen, zeer uitgesproken Oranje of bescheiden met slechts een detail.
Voor de origineelst geklede speler, man of vrouw is er een aparte prijs.

Zoomie zorgt voor Oranje lekkers.

Op de wedstrijdsite lees je de voorwaarden en is er de mogelijkheid tot inschrijven.

We hopen op een goede opkomst en een gezellige wedstrijd.

Tot ziens op de Koningsdag,

Sportieve groet,
De Evenementencommissie

 

 

 


 

Opening golfseizoen 2015

Op 12 April is, in samenwerking met de Vijf Margen, de GCN , onze 3 Pro’s en Zoomie
de opening van het Golfseizoen 2015 gehouden. De omstandigheden waren ideaal , een lekker zonnetje en niet al te veel wind.

Er was ons als lid gevraagd een introducé mee te nemen waarmee je een team vormde. In mijn geval werden dit , in overleg met Hermance, er twee, mijn zoon en zijn vriendin . Onze flight werd aangevuld met Ina Hendriks, wat erg gezellig was. In totaal waren er 88 deelnemers.

Om 10.30 uur werden we ontvangen door Zoomie en getracteerd op een drankje met cake , waarna rond 11.00 uur de introducés een uitleg kregen van onze pro’s wat betreft de swing, het chippen en putten. Verbazingwekkend hoe snel mensen, welke nauwelijks gegolfd hebben, onder goede belegeiding in een uur tijd een bal kunnen raken. Hulde aan Floris Vos, Marjet van der Graaff en Michael John de Moor.

Er was door de organisatie een compleet parcours uitgeschreven over 5 onderdelen. Wij mochten starten , om 12.00 uur met een rondje 9 holes. Je speelde samen met je introducé volgens de “Texas Scramble “ regels . Dit houdt in dat je samen met je introducé ieder een bal afslaat en met de meest gustige bal verder gaat. Vanaf dit punt sla je alle twee weer een volgende bal, vandaar ga je weer verder met de beste ligging totdat de bal in de hole verdwijnt. Dit is een leuke spelvorm waarin je veel aan de bal komt en waarbij de minder geoefende ook plezier aan kunnen beleven. Het totaal van de slagen werd genoteerd.

Onze flight was hier mee klaar rond 13.30 uur en konden toen genieten van een heerlijke sandwich met een drankje bij Zoomie. Rond 14.00 uur konden we gaan beginnen aan de laatste 4 onderdelen welke bestonden uit de volgende activiteiten;
De longest drive , welke door de leden welke rechtshandig zijn linkshandig moest worden uitgevoerd en door linkshandigen rechtshandig. Erg moeilijk en het aantal “air shots “ was aanzienlijk. De introducés mochten op een “normale “manier afslaan . de twee afstanden werden bij elkaar opgeteld en genoteerd. Hierna moesten we 6 holes putten waarbij de leden maar 1 hand mochten gebruiken. Ook hier werden de slagen, van een team, bij elkaar opgeteld. Tot slot moest er nog worden gechipped en uit de bunker worden geslagen, ook hier konden punten mee worden behaald.

Rond 15.30 uur waren we klaar en wederom getracteerd door Zoomie, dit maal op bitterballen. Om 16.30 uur was er de prijs uitreiking met de volgende winnaars

  • 1e prijs Roland Speek & Marthijs Speek
  • 2e prijs Arie Mink & Tygo Mink
  • 3e prijs Ina Hendriks & Britte van Weert

P4120235                  P4120234            P4120233

  • Neary Introducés : dames Conny Voskuil , heren Jasper van Kempen
  • Neary Leden : dames Marjan Dokter , heren Jan Klootwijk
  • Longest Introducés : dames Jade Haasnoot , heren Arie Mink
  • Longest Leden : dames Ina Hendriks , heren Wim Brinkman

Het was een geweldig leuke dag zowel voor de leden als de introducés en dit kwam mede door het feit dat alles perfect was bedacht en georganiseerd . Alle lof dus voor Stephanie Richters, Hermance Brandjes en Estelle Rezelman super gedaan , had me geen betere start van het nieuwe seizoen kunnen bedenken !!!

Groeten Roland Speek 


 

MALLE MARGEN ZONDAG 7 SEPTEMBER 2014 – VOSSENJACHT 

Afgelopen zondag begon s’morgens al met een stralende blauwe lucht en dat beloofde zo wie zo een prachtige dag te worden. Deze dag was de 2e dag van het jaarlijks Malle Margen Weekend en werd de Vossenjacht gespeeld.

Ik had het voorrecht met Henny van Schooten als partner te trachten de scores van de Vossen te verslaan.

Bij de eerste 9 holes moest een opdracht uitgevoerd worden. De wedstrijdleiding had al haar fantasie de loop gelaten om het de spelers lastig te maken, zoals op hole 1 een tennisbal afslaan met een houten klompje. De bal paste maar net in de hole. Op hole 3 mocht alleen met de putter gespeeld worden en dat was moeilijker dan gedacht. Op hole 6 was het helemaal huilen met plastic open balletjes, die je echt max. een paar meter weg kon slaan. Op hole 9 was het verplicht via de bunker te spelen: wat normaliter geen enkel probleem is, lukte dit keer dus niet in één keer.

De tweede 9 holes mocht er “echt” gegolfd worden, maar dan wel met de beperking van uitsluitend de 7, 9, PW en putter.
Met dank aan Henny voor haar feilloos putterspel wisten wij de 1e prijs te pakken met 4 flessen heerlijke wijn (nog wel onze huiswijn, het moest blijkbaar zo zijn).

Voor de liefhebbers had Zoomie voor een overheerlijk Indisch gezorgd.

Veel dank aan de organisatoren van deze zeer geslaagde dag.

Carl Breuning 

P1050350P1050351

 

Malle Margen Zaterdag 6 september 2014 gecombineerde wedstrijd GC Bentwoud – Golf Centrum Noordwijk

Wat een heerlijke golfdag, mooi weer, geen wind en geen regen. In een woord geweldig. De koffie met iets lekkers stond op ons te wachten en om half elf gingen we van start op de A-lus van de mooie baan Bentwoud. Het liep gesmeerd en ik wil hierbij mijn flightgenoten namelijk Marion, Arnold en Helga heel erg bedanken voor hun gezelligheid en ondersteuning. Met 18 punten kwam ik van de baan.
Daarna naar de Vijf Margen waar we met dezelfde flight van start gingen ook hier voor 9 holes. Ook hier haalde ik weer 18 punten.
Daarna aan de wijn en van de organisatie kregen we nog een drankje en een paar hapjes.Ook dank daarvoor.
Als prijzen waren er mooie bloemen en flessen wijn met een toepasselijk etiket er op.
Het was een dag met een gouden randje.

Maria

P1050283

Nieuws van de Evenementencommissie

 MalleMargenPoster.14082014

Malle Margen Weekend op Zaterdag 6 en Zondag 7 september 2014 
Inschrijven naar keuze voor beide dagen of voor 1 van de dagen                              

Waar 1:        Zaterdagochtend 1e start om 09.30 u op Bentwoud, 9 holes
                    ‘s Middags 9 holes op Golf Centrum Noordwijk vanaf 13.45 uur.
Waar 2:        Zondag wordt er gespeeld op GCN vanaf 12.00 uur 
Extra:           Zaterdagochtend ontvangst op Bentwoud met koffie/thee. Na de wedstrijd een  drankje met bittergarnituur. Het is mogelijk apart via inschrijving een Zoomie lunchpakket te  bestellen ad 7,50. Zondag, na de Vossenjacht is er een gezellig Indisch Buffet.  Hiervoor kunnen de spelers eveneens apart via de site inschrijven. ntroductie is hierbij mogelijk en wordt zeker gewaardeerd. Leden betalen 20,00 en introducés 27,50.

Wedstrijdinformatie:  Inschrijven via de site D5M, vanaf 8 juli tot 30 augustus. We spelen zaterdagochtend de A-lus op Bentwoud met de daarbij horende handicap. Inschrijven vanaf 08.30 uur. Daarna wordt de wedstrijd vervolgd in de middag op onze eigen baan. De flight indeling blijft ongewijzigd.

Zondag spelen we een bijzondere Vossenjacht met hindernissen, de spelvorm is Matchplay. Start vanaf 12.00 uur en na de prijsuitreiking dus aansluitend het buffet. We verheugen ons op een goede opkomst en een heel gezellig weekend!

Een sportieve groet,

Hermance en Anja