HERENOCHTENDEN  2019 

Elke donderdagochtend is er voor de heren een wedstrijdochtend. Er wordt elke donderdag om 09.00 uur gestart, ook in de wintermaanden. Men dient 15 minuten van te voren aanwezig te zijn.

In de zomerperiode (maart t/m september) is er elke maand een wedstrijd voor de Stablefordcompetitie (als regel maximaal 11 flights van 5 personen) en er is ook een wedstrijd voor de Matchplaycompetitie (als regel maximaal 12 flights van 4 personen). Voor deze wedstrijden dient men zich vooraf via de website, of met de terminal in de kiosk, in te schrijven. Alleen vooraf ingeschrevenen kunnen meedingen naar de dagprijzen.

Op de overige donderdagen is er vrije inloop voor gewoonlijk maximaal 11 flights van 5 spelers. Hiervoor wordt van te voren geen startlijst gemaakt. Wel is het de bedoeling dat men zich zoveel mogelijk van te voren aanmeldt op een intekenlijst. Zijn er  vijf donderdagen in een bepaalde maand, dan wordt op de 5e keer een bijzondere wedstrijd gehouden, bijv. met 3 clubs, inclusief een putter. [Een heel enkele keer, bijv in mei 2019, is de stableford op de derde donderdag, en de matchplay op de vierde donderdag].

Competitieregelingen:

De wedstrijdcommissie voor de herenochtenden bestaat uit: Kees de Rooij, Hing Low en Fred van den Berg.

  • Stablefordcompetitie, elke maand is er als regel op de tweede donderdag een nettowedstrijd voor deze competitie. Van de maximaal zeven uitslagen tellen de vijf met het hoogste aantal punten mee voor de totaalscore. De meest recente stand kan op de wedstrijd-site of volgens instructies  hieronder worden bekeken. De laatste wedstrijddag is donderdag 12 september 2019.
  • Matchplaycompetitie, iedere maand is er als regel op de derde donderdag een wedstrijd over 18 holes met 100% handicap verrekening. Er wordt de eerste drie rondes zoveel mogelijk gespeeld tegen  spelers uit dezelfde handicap-categorie. Daarnaast en daarna wordt zoveel mogelijk gespeeld tegen spelers die tot dan vergelijkbare wedstrijdresultaten hebben behaald (dus winnaars tegen winnaars uit vorige rondes; zelfde voor verliezers). Er wordt nooit tegen iemand gespeeld die al eerder de tegenstander was. PER CATEGORIE, BINNEN DEZE REGELS, WORDT GELOOT DOOR DE WEDSTRIJDINDELING!
  • UITSLAGEN en STANDEN
  • Stablefordcompetitie 2019: De uitslag van elke wedstrijd is terug te vinden op de wedstrijdkalender. De stand in punten komt/staat op het wedstrijddeel van devijfmargen,  na inloggen via https://vijfmargen.prowaregolf.nl/dashboard onder wedstrijden, meerronden en OPEN.
  • Matchplaycompetitie 2019 De maandelijks bijgewerkte standen staan op: Matchplay 2019 Door degenen met tenminste 10 wedstrijdpunten, dan wel de  drie hoogst geklasseerde  aanwezigen na afloop van  de laatste speeldag (19 september)  wordt  een play-off gespeeld direct na deze ronde.