Schermafbeelding 2015-02-12 om 19.29.59

In ongeveer 2009 besloten Rob Kruit en ik om ons te richten op een nieuwe hobby. Als sportieve achtergrond hadden wij een verleden in de badmintonsport. In 2010 gingen wij samen met Gé Philipsen naar de ‘Open Dag ‘ van De Vijf Margen (D5M) bij het Golfcentrum Noordwijk (GCN).

We verkregen een jaarkaart voor GCN en speelden om de week op maandagen en soms extra op andere dagen. Na het terrein verkennen en kennismaken met diverse leden en aanverwanten, besloten wij een jaar later ook lid te worden van D5M. Al snel deden wij mee met de kompetities op de donderdag- / herenochtend. Ook werd ingeschreven en gespeeld op de 50+ wedstrijden. Zo nu en dan werden er prijsjes gewonnen. Via de herenochtend werd onder andere kennis gemaakt met Chris Beaufort en Ben van Kesteren. Het klikte en het idee om zelf met een klein clubje op maandagen te spelen –in een onderlinge kompetitie- kreeg in oktober 2010 gestalte en het idee van Chris dit clubje “The Dimples” te noemen werd omarmd. Voor de goede orde: Naast de bekende whisky Dimple, is een dimple ook het deukje in een golfbal. In de loop van tijd zijn nog enkele leden van D5M bij ons aangesloten, respectievelijk zijn dat Jan van Leeuwen, Joop van Roon en Edgar de Vries.

D5M20141110 (11) D5M20141110 (3) Rotterdamse_20140814 (7) Rotterdamse_20140814 (6)

De onderlinge kompetitie met acht deelnemers kreeg steeds meer een definitief karakter. In een periode van een half jaar wordt/werd op basis van het gemiddelde van Stablefordpunten een periodekampioen bekend. Een heuse wisseltrofee werd in het leven geroepen. De winnaars zijn resp. Rob, Joop en Edgar. De kompetitie onderling is intussen uitgebreid met het spelen van de matchplay-wedstrijden en het invoeren van een wisseltrofee voor de matchplay.  Ook doen wij als Dimples mee met de Grote Banenkompetitie. Het voordeel hiervan is dat wij gezamenlijk in de betreffende maand afspreken op de aangewezen baan te spelen. Wij hoeven dus niet te zoeken naar partners / markers. Uitzondering hierbij is Jan, die heeft aangegeven geen grote banen meer te willen lopen.

De meest ervaren golfer Chris heeft een grote bijdrage geleverd bij het ontstaan van ons clubje. The Dimples scoren geregeld hoog en er worden dan ook diverse wedstrijden gewonnen of bij de eerste drie geëindigd. Dit zijn dus wedstrijden bij de herenochtend, de 50+ en andere wedstrijden zoals de slotwedstrijd. In het begin van ons bestaan hebben we ook een wedstrijd gespeeld tegen het TEAM van Piet van der Heiden. Die wedstrijd hebben we gewonnen en werd afgesloten met een lekker hapje en drankje.

Naast het spelen van golf verliest The Dimples het sociale aspect niet uit het oog en wordt aan het eind van iedere periode een afsluiting met aanhang (spelende en niet spelende echtgenotes) georganiseerd (bijvoorbeeld een BBQ bij één van de leden thuis). The Dimples zijn dus iedere maandag spelend of niet spelend aanwezig op het thuishonk D5M. We hopen dit nog vele jaren en in alle gezondheid te kunnen blijven voortzetten.

Voor verdere informatie zie: www.thedimples.jimdo.com