Enige vertraging in de baan mogelijk door jeugdtheorielessen. 

We kennen het allemaal nog wel. In een klaslokaaltje zweten boven je regelboekje om alle golfregels te leren voor je theorie GVB-examen. Dit is gelukkig allemaal verleden tijd. Voor de jeugd zijn we dit jaar gestart om door middel van “learning on the job” de Golfregels direct in de baan toe te passen en te toetsen. Dit doen we tijdens de jeugdclub op de zondagmiddag. 

ngf_bgj_omslag2012_01_500de_belangrijkste_golfregels_voor_de_jeugd_ngf

Afgelopen zondag, 12 oktober, zijn we als jeugdcommissie met de theorielessen in de baan gestart. Dit met groot succes. Gebleken is dat dit meer tijd per hole kost dan was ingeschat en dat er onvoldoende buffer zat tussen de jeugdclub en de daar achterop spelende flights. Gevolg was dat er vertraging in de doorstroom in de baan ontstond. En dat is vervelend voor alle partijen. 

Op zondag 19 en 26 oktober zijn er wederom theorielessen voor de jeugd in de baan. De lessen gaan vanaf 15.15 uur de baan in. Om de doorstroom beter te garanderen zal de jeugdcommissie op deze twee zondagen alle starttijden tot 16.00 uur blokken. Hierdoor ontstaat er meer buffer achter de theorielessen waardoor de doorstroom in baan beter zal zijn. 

Op de zondagen, wanneer er geen theorielessen zijn, worden alleen de starttijden geblokt op basis van het aantal deelnemers van de jeugdclub. 

Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor dit mogelijke ongemak. Heeft u vragen kunt contact opnemen met Erik van der Meer, voorzitter jeugdcommissie. 

 

Met vriendelijke groet,

Erik van der Meer

Namens de JC van De Vijf Margen