Om eerlijk te zijn hebben de teetjes (vrouwengolf clubje) me overgehaald om mee te spelen. Golfen is leuk maar vaak ook een mentaal spelletje en dit is nu juist datgene wat ik niet altijd onder controlle kan hebben. Maar oefening baart kunst dus okay dan, ik doe wel mee!

Nadat ik enkele dagen in Twente me dacht heerlijk even te ontspannen trouwens ook met golf uiteraard, kwam mijn broer op het idee om alvast dan maar te oefenen in het matchplay spelletje. Nu, ik ben mijn broer dus heel dankbaar want na behoorlijke pittige partijen, vaak op de 17/18 pas gehaald,is het me toch gelukt.

Met dank aan mijn medespelers: Mia, Annemieke, Estelle en Ina.

En ergens in het heelal mijn Wilma.

Allemaal bedankt en misschien je weet het maar nooit, tot volgend jaar.️️️️

 Vriendelijke groet, Elly Imthorn.


 

Het is altijd leuk om clubkampioen te worden maar ik vind het minder leuk dat je dan een stukje moet schrijven voor de website. Maar goed hier gaan we dan. 

Eerste ronde was erg gemakkelijk, ik had een bye gekregen dus ik moest afwachten tegen welke Wim ik zou moeten spelen. Het werd Wim Rietveld die had van Wim Brinkman gewonnen. We hebben heel gezellig gespeeld maar Wim had al zijn kruit verschoten (heel veel birdies) in de wedstrijd tegen Wim Brinkman. Ik mocht de volgende dag terug komen om verder te spelen. 

Volgende tegenstander was mijn oude achterbuurman Hans Tazelaar. Altijd lastig, stond al snel 2 down maar gelukkig voor mij ging het daarna even niet zo lekker bij Hans en werd het uiteindelijk 3 up met nog 1 te gaan. 

Nu aantreden voor de halve finale en dat moest tegen John van den Berg. Eigenlijk was het een heel saaie maar heel spannende wedstrijd. Op hole 1 John 1 up. Op hole 9 A/S dat bleef zo tot hole 19. We maakte allebei bijna geen foutjes als John of ik een beetje verkeerde afslag hadden was de tweede slag altijd wel goed genoeg om een par te maken. Maar op hole 20 lukte John dat niet en mocht ik gaan spelen in de finale tegen Johan Passchier die van Jaap Snoek gewonnen had. 

Johan “up & down” Passchier zo ga ik Johan voortaan maar noemen. Elke keer als zijn afslag niet op de green kwam maakte hij een heel subtiel chipje die dan direct in de hole ging voor een birdie. Binnen de kortste keren stond ik 3 down. Op hole 8 maakte hij een topper, die bal hebben we niet meer terug kunnen vinden en won ik die hole. Na gelukkig voor mij nog 3 kleine foutjes van Johan stond ik op hole 11 1up. Dit werd uiteindelijk ook de uitslag. 

De einduitslag met 4x een “j” als eerste letter van de voornaam 

1ste Jack van den Eijkel

2de Johan Passchier

3de John van den Berg

4de Jaap Snoek 

 

Jack van den Eijkel.