Op 12 April is, in samenwerking met de Vijf Margen, de GCN , onze 3 Pro’s en Zoomie
de opening van het Golfseizoen 2015 gehouden. De omstandigheden waren ideaal , een lekker zonnetje en niet al te veel wind.

Er was ons als lid gevraagd een introducé mee te nemen waarmee je een team vormde. In mijn geval werden dit , in overleg met Hermance, er twee, mijn zoon en zijn vriendin . Onze flight werd aangevuld met Ina Hendriks, wat erg gezellig was. In totaal waren er 88 deelnemers.

Om 10.30 uur werden we ontvangen door Zoomie en getracteerd op een drankje met cake , waarna rond 11.00 uur de introducés een uitleg kregen van onze pro’s wat betreft de swing, het chippen en putten. Verbazingwekkend hoe snel mensen, welke nauwelijks gegolfd hebben, onder goede belegeiding in een uur tijd een bal kunnen raken. Hulde aan Floris Vos, Marjet van der Graaff en Michael John de Moor.

Er was door de organisatie een compleet parcours uitgeschreven over 5 onderdelen. Wij mochten starten , om 12.00 uur met een rondje 9 holes. Je speelde samen met je introducé volgens de “Texas Scramble “ regels . Dit houdt in dat je samen met je introducé ieder een bal afslaat en met de meest gustige bal verder gaat. Vanaf dit punt sla je alle twee weer een volgende bal, vandaar ga je weer verder met de beste ligging totdat de bal in de hole verdwijnt. Dit is een leuke spelvorm waarin je veel aan de bal komt en waarbij de minder geoefende ook plezier aan kunnen beleven. Het totaal van de slagen werd genoteerd.

Onze flight was hier mee klaar rond 13.30 uur en konden toen genieten van een heerlijke sandwich met een drankje bij Zoomie. Rond 14.00 uur konden we gaan beginnen aan de laatste 4 onderdelen welke bestonden uit de volgende activiteiten;
De longest drive , welke door de leden welke rechtshandig zijn linkshandig moest worden uitgevoerd en door linkshandigen rechtshandig. Erg moeilijk en het aantal “air shots “ was aanzienlijk. De introducés mochten op een “normale “manier afslaan . de twee afstanden werden bij elkaar opgeteld en genoteerd. Hierna moesten we 6 holes putten waarbij de leden maar 1 hand mochten gebruiken. Ook hier werden de slagen, van een team, bij elkaar opgeteld. Tot slot moest er nog worden gechipped en uit de bunker worden geslagen, ook hier konden punten mee worden behaald.

Rond 15.30 uur waren we klaar en wederom getracteerd door Zoomie, dit maal op bitterballen. Om 16.30 uur was er de prijs uitreiking met de volgende winnaars

  • 1e prijs Roland Speek & Marthijs Speek
  • 2e prijs Arie Mink & Tygo Mink
  • 3e prijs Ina Hendriks & Britte van Weert

 P4120235             P4120234         P4120233

  • Neary Introducés : dames Conny Voskuil , heren Jasper van Kempen
  • Neary Leden : dames Marjan Dokter , heren Jan Klootwijk
  • Longest Introducés : dames Jade Haasnoot , heren Arie Mink
  • Longest Leden : dames Ina Hendriks , heren Wim Brinkman

Het was een geweldig leuke dag zowel voor de leden als de introducés en dit kwam mede door het feit dat alles perfect was bedacht en georganiseerd . Alle lof dus voor Stephanie Richters, Hermance Brandjes en Estelle Rezelman super gedaan , had me geen betere start van het nieuwe seizoen kunnen bedenken !!!

Groeten Roland Speek