C – competitie 2015

Op 08 mei j.l. hebben wij met bijna alle mensen welke aan de competitie hebben meegedaan de competitie afgesloten. Wij hebben dit, gelijk vorige jaren, gedaan middels een foursome Matchplay wedstrijd.
Na deze wedstrijd, hebben wij onder het genot van een drankje, nog even teruggekeken naar de afgelopen periode. Wij wisten dat onze teams het moeilijker zouden krijgen. Dit omdat er een herindeling is gekomen van klasse indelingen. Team 1 kwam uit in de Hoofdklasse en de overige team waren gepromoveerd van de 2e naar de 1e klasse.

Aan het einde van de wedstrijdenreeks bleek dat team 1 zich handhaafde in de Hoofdklasse, team 2 kwam 2 punten tekort om in de 1e klasse te blijven. Team 3 en 4 handhaafden zich in de 1e klasse. Voorwaar een goed resultaat voor onze vereniging, waarmee weer voortgeborduurd kan worden naar 2016.

Ook hebben wij weer dank je wel gezegd tegen de captains en de referee’s voor hun werkzaamheden. Dit hebben wij gepaard laten gaan met een fles wijn. Daarna was het de hoogste tijd om aan tafel te gaan voor het satehbuffet, welke wij van de vereniging aangeboden hebben gekregen. Wij hebben er heerlijk van genoten en zeggen dan ook “Dank je wel” tegen het bestuur.

Tijdens de borrel hebben wij ook nog stil gestaan bij de voorbereiding van de competitie 2016. Hiertoe hebben wij de Rules of Competition 2015 – 2016 uitgedeeld aan een ieder. Deze is onder het het stuk bijgevoegd.
De belangrijkste veranderingen of verbeteringen t.o.v. de vorige jaren zijn:

  • –  Wij gaan terug naar een vast team van 6 personen i.p.v. 8. Als er moet worden aangevuld, gaat die komen uit de algemene reservelijst.

  • –  Wij willen meer betrokkenheid van de spelers bij kampioenswedstrijden van de vereniging. Dus minimaal meedoen aan één klubkampioenschap.

  • –  Wij zullen ook meer gaan kijken naar de sterkste teamsamenstelling. Dus niet meer kijken naar vaste plaatsen in een team. Hierbij zal vooral gekeken gaan worden naar de handicap en wedstrijdervaring.

  • –  Tot slot willen wij de maximale handicap van de EGA op 32.0 gaan stellen, en deze handicaps moeten ook actief zijn.

Wij wensen een ieder een fijne zomer en veel golfplezier !!

Piet Waaning en Leny van Duijn.