In november 1993 is de golfclub opgericht en Gerrit Blauw was onze eerste voorzitter. Hij was diplomatiek, recht door zee en hield niet van lang vergaderen. Meestal stonden we dan al om 20:40 uur weer beneden aan de bar voor een gezamenlijk drankje om na te praten. Gerrit bestelde altijd een oude jenever. Dat viel op omdat het niet de trend is.

Hij was het die de Jeugd op Golfcentrum een kans gaf. Het aantal leden groeide snel en de Vijf Margen werd landelijk op de kaart gezet.

Na zijn overlijden werd unaniem besloten jaarlijks een wedstrijd aan deze eerste voorzitter op te dragen. 

Nu komt voor mij het moeilijkste gedeelte … omdat ik een van de winnaars geworden ben van de Gerrit Blauw Memorial werd er gevraagd of ik een stukje wilde schrijven om op de website te plaatsen en dat kan en mag je natuurlijk niet weigeren. Een bijkomend toeval is dat ik een week eerder ook een van de winnaars geworden ben van het “Delft International Tournament” dus kan ik het nu gelukkig af met een gecombineerd verslag. 

Delft International Tournament: 

In mijn eerste ronde mocht ik tegen en met Wim Rietveld spelen en dat is een soort van feestje alles gaat heel relaxed en gezellig. De volgende ronde moest tegen Hans Tazelaar gespeeld worden, gelukkig voor mij was het niet zijn dag. Tegen Elmar Nonkes ging het iets gemakkelijker dus mocht ik de finale spelen tegen Johan Passchier. Onze wedstrijd ging gelijk op bleef spannend tot op de laatste hole waar Johan een slag meer nodig had dan zijn bedoeling was en hij een zeer goede tweede werd. 

Gerrit Blauw Memorial: 

We zullen het natuurlijk nooit weten maar ondanks de slechte weersvoorspellingen was het best wel mooi weer om deze wedstrijd te spelen en bij de prijsuitreiking was de hemel zelfs helemaal (gerrit) blauw. Deze wedstrijd gaat over 27 holes. Na 18 holes wordt er gekeken wie de cut gehaald hebben en dan worden de laatste 9 holes gespeeld.

Corrie Barnhoorn was bij de dames in bloedvorm en werd afgetekend kampioen bij de heren waren de verschillen minder.

 

Jack van den Eijkel