Op 12 maart 2017, een zonovergoten zondag, werd de laatste wintercup- wedstrijd gespeeld en wel met de maximale bezetting dus 11 flights van 4 personen. Met de fiets op tijd gearriveerd werden we welkom geheten door het team van Pitch en natuurlijk onze Pien Swanenburg en Henriette Huurman die deze winter menige startlijst opnieuw hebben moeten maken vanwege uitstel en in januari zelfs afstel.

Maar deze dag moest de beslissing gaan brengen wie er met de prijzen voor de totaalstand vandoor zouden gaan. Voor de start stonden wij, Tonny en Theo van Ruiten, bovenaan en Wilma en Henri Smit op de 2e plaats met daarachter Anja van der Lippe en Frank Kusters en op 4 Barbara Godschalk en Peter Koster. De laagste score van de 4 wedstrijden zou wegvallen.

Op de 1e negen ging het nog goed met voor ons 13 punten en voor de Smitjes 10. Maar! na het kopje koffie ging het een heel stuk minder en na 7 holes op de 2e negen dachten we de buit te hebben verspeeld. We hadden pas 3 punten en het maximale zou hooguit 7 kunnen worden en dat lukte gelukkig. Maar bij Wilma en Henri ging het crescendo op de 2e negen. Op hole 1 een streep voor beide, door de birdy van de vos maar daarna 6 maal 2 punten. Zij deden het, voor ons gelukkig, de laatste 2 holes minder goed en behaalden daar nog maar 1 punt en dat bracht hun totaal deze dag op 24 punten. Terwijl wij er slechts 20 hadden behaald. Gelukkig waren er deze dag 2 koppels die met 25 punten de dagprijzen in de wacht sleepten. Wilma en Henri behoorden bij de 4 koppels die allemaal 24 punten hadden behaald. Deze wedstrijd was voor ons de slechtste en viel dus af.

Wij danken de commissie voor al het werk, wij hebben er plezier in gehad.

Groeten Theo en Tonny van Ruiten

Wintercup einduitslag