De Vijf Margen Wintercup 2018-2019

Wedstrijddagen:

·       11 november 2018 is al gespeeld

·       9 december is al gespeeld

·       13 januari met reserve 20 of 27 januari 2019

·       10 februari met reserve 17 of 24 februari 2019

·       10 maart met reserve 17 of 24 maart 2019

Wintercup 2018-2019

Wedstrijdvoorwaarden Wintercup

De D5M Wintercup – Vossenjacht; Teamwedstrijd.

De Vossen:
De Vossen zetten de scores neer aan de rand van de green.

 Het team:
Een team bestaat uit 2 personen (MM of M/V of VV). Het team speelt alle wedstrijden in dezelfde samenstelling.Bij het onverhoopt verhinderd zijn van één van de teamspelers, speelt het andere teamlid voor de teamscore.
Gespeeld wordt better ball: De twee spelers van het team spelen de hele ronde elk hun eigen bal. Op elke hole geldt de beste score van de twee.

De wedstrijdvorm:
De vossenjacht is een vorm van Strokeplay, met de daarvoor geldende regels, waarbij men op elke hole speelt tegen de score van het vossenteam.
Bij elke hole wordt de score van de vos op een kaartje bij de hole achtergelaten. De rest van het veld volgt. Men kan dus direct bepalen hoe men tegen de vos heeft gescoord. De teams vergelijken hun Netto score na elke hole met die van het vossenteam.
De telling is als bij de Matchplaycompetitie. Noteer bij een gewonnen hole 2 punten, bij een gelijke score 1 punt en bij verlies 0 punten.
Om de voortgang van het spel te bevorderen wordt men verzocht op te nemen wanneer de hole verloren is.

De uitslag:
De wedstrijdscore (het totaal van het over de achttien holes behaalde aantal punten) wordt vertaald naar competitiepunten. Het beste team krijgt 25 punten, het daaropvolgende 24 en zo verder.
Teams met een gelijke wedstrijdscore krijgen hetzelfde aantal competitie-punten horend bij de hoogst genoteerde van de ex-aequo’s. Het daarop volgende team de punten behorend bij haar rang.

Voor de einduitslag van de competitie tellen de beste vier wedstrijdresultaten (competitie-punten).

Handicapslagen:
De wedstrijd is netto met 100% handicapverrekening. Ieder teamlid speelt van zijn eigen handicap met bijbehorende slagen.

De prijzen:
Prijzen worden toegekend: per wedstrijd aan de drie beste teams en voor de competitie eveneens aan de drie beste teams. Bij gelijke eindstand in de competitie wordt het klassement vervolgens bepaald op de hoogste maandscore(s).

Voor de dagprijzen geldt dat bij gelijke uitslag het team wint, waarvan de som van de handicaps lager is. Ook als het team die wedstrijd door slechts één speler vertegenwoordigd is.

Wedstrijdgeld:
Dit bedraagt € 3,00 euro per persoon per keer.

De wedstrijdcommissie:
Henriëtte Huurman, Pien Swanenburg.