Op 6 augustus mochten de deelnemers aan de ZAC die op dat moment hoog in het klassement stonden alvast een poloshirt passen (slechts voor de maat) maar pas op 13 augustus werd na 15 woensdagen bekend welke deelnemers inderdaad in het bezit kwamen van dit collectors item. Bij de dames was het een spannende eindstrijd tussen Henny van Schooten, Pien Hoogeveen en Joke Koelewijn. De laatste 2 weken mochten wij van de wedstrijdcommissie  in één flight lopen. De voorlaatste woensdag scoorden we alle drie hoog en was het verschil minimaal (1 punt!). De laatste woensdag werd het een fotofinish, Hennie begon de eerste 3 holes niet met haar normaal sterke spel maar kwam wel heel goed terug! Op de allerlaatste hole viel pas de beslissing. Als 1e eindigde Joke, Pien vond in de bunker van hole 18 haar Waterloo en werd 2e . Hennie werd 3e. Respectievelijk  177, 176 en 175 punten.

Bij de heren in de bruto categorie werd Ron v.d. Geer winnaar met 175 punten gevolgd door Peter v.d. Ploeg en Jack v.d. Eijkel allebei met 173 punten.

Bij de heren in de netto categorie werd Peter Droog winnaar (Peter is een nieuw lid van De Vijf Margen, golft nog maar kort en heeft in zijn eerste seizoen zijn handicap al teruggebracht van 36 naar 27!)  Op de 2e plaats eindigde Gerard Schuiling  en 3e werd Norbert Ouddeken. 

De prijs voor de winnaars  was naast een prachtig boeket een uitnodiging voor een 18-holes wedstrijd op de mooie golfbaan Leeuwenbergh met diner na afloop. Bij aankomst ’s ochtend op Leeuwenbergh kreeg iedereen naast koffie met cake zijn poloshirt uitgereikt, de dames een roze en voor de heren een blauwe. Een goede keuze van Rudi, iedereen was er erg blij mee! Jammer genoeg hebben we deze dag heel veel regen over ons heen gekregen maar dat mocht de pret toch niet drukken. Na de borrel en voordat we aan het heerlijke diner begonnen werd bekend gemaakt dat Corry Barnhoorn niet alleen de neary had gewonnen maar ook winnares was bij de dames met 32 punten. De longest drive werd gehaald door Martine Teeuwen. Bij de heren was   Gerhard Schuiling winnaar en werd de prijs voor de neary  geïncasseerd door Kees Karstens. De longest  drive  was voor Dick van Schooten. 

Mijn grote dank gaat uit naar de wedstrijdcommissie van de Zomeravondcompetitie. Rudi Beelen, Corrie Barnhoorn , Annemieke en Eduard Ribberink.  Een  hele prestatie om dit 15 weken vol te houden! 

Joke Koelewijn


 

Hoi iedereen, 

Mijn naam is Peter Droog en kwam ongeveer anderhalf jaar geleden in contact met de golfsport. Met een vriendengroepje namen 10 lessen bij Michael John de Moor. Erg leuk en al gauw bleek dat de gevreesde drempel erg laag was. De winter ging voorbij en het voorjaar kwam en het golfen werd alsmaar leuker. In januari werd de gvb gehaald zodat we ook een baantje konden lopen, zelf werd ik steeds fanatieker en was bijna elke dag op de baan om een balletje te slaan.
Zo besloot ik dit jaar mee te doen aan de ZAC competitie. Een erg leuke competitie waar gezelligheid voorop staat. .Ik vond het heerlijk om een balletje te slaan en na afloop een drankje te drinken . Het napraten met een heerlijk daghapje maakte de dag compleet. Na vijftien wedstrijden bleek ik plots bovenaan te staan! De winst was binnen maar zelf vond ik de kennismaking met de Vijf Margen en de warme clubmensen meer een gouden plak waard. Vanaf mijn i pad iedereen bedankt. 

Groetjes Peter Droog