WHS – vragen en antwoorden
 • U heeft een nieuwe WHS handicap gekregen.
  Waarom wijkt die iets af van wat vroeger mijn EGA handicap was?

  Oorzaak is dat de WHS een nauwkeuriger berekening maakt dan de EGA vroeger. Ook is de grens van handicap 36 vervallen en kan iedereen doorstijgen boven de 36 tot maximaal 54. Die nieuwe handicap past beter bij uw werkelijke golfprestaties.
  Het WHS houdt ook rekening met de resultaten op alle banen die u speelt.

  Op zich is de verwachting dat deze handicaps meer speelplezier opleveren en ook sneller aanpassen op nieuwe resultaten.
  Advies is zoveel mogelijk rondjes te lopen en alle kaarten in te voeren dat geeft de meest juiste handicap.

  Op zich is er niet veel veranderd dan dat nu alleen gekeken wordt naar de laatste 20 kaarten en het gemiddelde van de beste 8 geeft uw nieuwe handicap. Het is haast ondoenlijk om dat zelf te berekenen. Gelukkig doet de NGF dat voor ons.

  Als u nu op onze site https://vijfmargen.prowaregolf.nl kijkt zie u daar onder ‘Mijn handicap‘ een groene balk met ‘Uw handicap overzicht‘ als u daar op klikt krijg u het overzicht van de meetellende kaarten. Dat is alleen belangrijk om te zien of er geen foute kaarten tussen zitten. Dan moet u die bij ons info@devijfmargen.nl melden om dat te corrigeren.

  Het invullen van de kaarten blijft in principe hetzelfde, gewoon netjes je gespeelde slagen noteren en alleen goed opletten hoeveel extra slagen je nu krijgt. Voor sommigen geldt zelfs soms 3 slagen extra. Dus altijd doorspelen tot en met 7 slagen. Scores daarboven worden toch niet geteld.

  Eigenlijk is alles eenvoudiger en leuker om te spelen. U maakt zo weer kans op prijzen.

 • Waarom heeft een slechte kaart geen gevolg voor mijn handicap?

  Omdat alleen de beste 8 scores meetellen kan het soms lang duren voordat een slechte kaart gevolgen heeft voor uw handicap. Een beter resultaat dan uw handicap heeft bijna altijd direct gevolg.

 • Waarom mag ik geen 0 of streep zetten als ik niet meer kan scoren?

  U moet altijd de bruto score invullen. Een 0 of – geeft aan dat u deze hole(s) niet hebt gespeeld. U mag vanaf 2021 tussen de 9 en 18 holes spelen voor een qualifying kaart. De maximale bruto score op een hole is par + 2 + uw handicap slagen. Op het GCN dus maximaal 7.

 • Waarom ….. Stel uw vraag op info@devijfmargen.nl

  Of kijk op GOLF.NL